​Miljoenenboete dreigt voor Redcoon

Elektronicawebwinkel Redcoon wordt verdacht van belastingontduiking. Het dochterbedrijf van Media-Saturn moet mogelijk miljoenen aan naheffingen en boetes betalen, meldt het Duitse weekblad Der Spiegel.

Redcoon wordt beschuldigd van btw-carrouselfraude. De webwinkel zou elektronica, voornamelijk televisies, hebben verkocht aan een tussenpersoon in Italië, om diezelfde producten later in Polen weer terug te kopen. Bij deze vorm van belastingfraude wordt btw wel teruggevraagd, maar niet afgedragen. Redcoon zou vooral de Italiaanse staat nog veel geld verschuldigd zijn.

Moederbedrijf Metro Group ontkent betrokkenheid bij de belastingontduiking en stelt dat Media-Saturn en Redcoon juist slachtoffers zijn. Redcoon is inmiddels een civiele procedure gestart tegen de voormalige directie van het bedrijf. Eén voormalige leidinggevende zit volgens Der Spiegel al in voorarrest.

Redcoon werd in 2003 opgericht en is inmiddels actief in acht Europese landen, waaronder Nederland. Sinds 2011 maakt de webwinkel onderdeel uit van Media-Saturn.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends