​Forever 21 vertrekt uit België

Forever 21 sluit komende zomer ook de deuren van zijn laatste winkel in België. De Amerikaanse modeketen zegt uit Antwerpen weg te gaan om de hoge huurprijzen.

De procedure tot sluiting werd volgens de Gazet van Antwerpen al in januari gestart. Forever 21 heeft inmiddels een sociaal akkoord bereikt met de honderd werknemers over de sluiting, die half juli zal plaatsvinden.

De modeketen beschikt op de Meir over zo’n vijfduizend vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. Forever 21 zou nagedacht hebben over een goedkopere locatie in Antwerpen, maar dat bleek geen realistische optie. De retailer beschikte tot 2012 ook over een vestiging in Brussel, maar die werd na een brand nooit meer geopend.

Forever 21 valt niet alleen over de hoge huurprijzen, maar ook over de magere online resultaten. Waar de keten in zijn thuisland sterk presteert met zijn webwinkel, slaat de online verkoop in België niet aan.

Na de opening in de Amsterdamse Kalverstraat zag Forever 21 de e-commerce in ons land juist ‘exploderen’, stelde Rob Cuijpers, commercieel en administratief directeur van Forever 21 in Europa. In oktober vorig jaar opende de retailer een tweede vestiging in Rotterdam.

De investering van tweeënhalf miljoen euro die Forever 21 in de Kalverstraat heeft gedaan, is volgens Roland Kahn voor een euro over te nemen. Internationale ketens hebben moeite winstgevend te worden vanwege de hoge huren die ze in hun enthousiasme betalen, zei de eigenaar van ketens als America Today, Coolcat en MS Mode eind vorig jaar. Ze zouden zich daarbij verkijken op het fijnmazige winkelnetwerk in ons land.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends