​Tesco doorbreekt negatieve spiraal

De Britse retailer Tesco heeft voor het eerst in drie jaar zijn vergelijkbare omzet in zijn thuisland zien toenemen. De like-for-like verkopen namen in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 0,9 procent toe. Dat blijkt uit de jaarcijfers die Tesco woensdag heeft gepubliceerd.

De supermarktketen spreekt van ‘een jaar van significante vooruitgang’. “We zijn weer concurrerend in het Verenigd Koninkrijk dankzij een betere service, een eenvoudiger assortiment, een recordhoogte aan beschikbaarheid en lagere en stabielere prijzen”, stelt topman Dave Lewis. De balans ziet er volgens hem rooskleuriger uit, terwijl het vertrouwen in Tesco wordt hersteld.

Tesco wijst onder meer op de totale omzet, die met 0,1 procent opliep naar 48,4 miljard pond (60,7 miljard euro). Verder kwam de winst voor belastingen het afgelopen boekjaar, dat eind februari eindigde, uit op 162 miljoen pond, tegenover een verlies van liefst 6,3 miljard pond een jaar eerder. De nettoschuld nam verder met veertig procent af tot 5,1 miljard pond.

Tesco staat in zijn thuisland onder meer onder druk door de opkomst van prijsvechters als Aldi en Lidl. Daarnaast zag de retailer zijn beurswaarde en omzetcijfers kelderen, toen uitlekte dat cijfers stelselmatig werden gemanipuleerd om winstprognoses op te krikken. Als gevolg van dat boekhoudschandaal moesten onder meer ceo Philip Clarke en cfo Chris Bush het veld ruimen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!