​Action wordt opener over duurzaamheid

Action scoort van alle bedrijven in de kleding-, voedings- en elektronicasector het slechtst op duurzaamheid. “Action haalt bij ons de laagst mogelijke score; slechts vier van de 36 punten”, zegt directeur Radboud van Delft van Rank a Brand tegen de NOS.

De actiegroep heeft in totaal zevenhonderd bedrijven beoordeeld op duurzaamheid en arbeidsomstandigheden bij de productie in lagelonenlanden. Action heeft volgens Van Delft alleen kleine stappen gezet, zoals het terugdringen van de CO2-uitstoot bij hun gebouwen. “Verder rapporteren ze helemaal niets over resultaten behaald op gebied van klimaat, milieu en arbeidsomstandigheden.”

Action erkent dat daar weinig over bekendgemaakt wordt. "Maar dat wil niet zeggen dat we het niet belangrijk vinden", aldus een woordvoerder. De keuze voor leveranciers komt volgens de retailer zorgvuldig tot stand. "Een scherpe prijs is belangrijk, maar zeker niet ten koste van alles."

Action laat weten meer te gaan publiceren op het gebied van duurzaamheid. Op zijn website is onder meer al te lezen dat Action lid is van het BSCI. Die organisatie zet zich in voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden en veiligheid in de productieketen. Action eist dat ook zijn leveranciers daarbij zijn aangesloten, als de productie plaatsvindt in ‘risicolanden’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!