​JD Sports groeit met dubbele cijfers

JD Sports heeft zowel zijn omzet als winst met dubbele cijfers zien toenemen. De nieuwe eigenaar van Aktiesport en Perry Sport boekte twintig procent meer omzet, terwijl de winst voor belastingen met liefst 45 procent toenam. Dat blijkt uit de jaarcijfers die donderdag zijn gepubliceerd.

JD Sports boekte vorig jaar een omzet van ruim 1,8 miljard pond (2,3 miljard euro). De retailer beschikt in totaal over 918 vestigingen in Europa, 74 meer dan een jaar eerder. De vergelijkbare omzet nam voor het tweede jaar op rij met dubbele cijfers toe. Afgelopen jaar kwam de groei uit op 11,6 procent.

De winst voor belastingen kwam uit op 131,6 miljoen pond. Het betekent een recordresultaat voor de Britse retailer, laat topman Peter Cowgill weten. Hij wijst erop dat de internationale aanwezigheid van JD vorig jaar flink is uitgebreid. In ons land werd onder meer een flagshipstore in Amsterdam geopend. In totaal beschikt de retailer hier nu over zestien vestigingen onder de vlag van JD.

De Britse keten werd onlangs voor 26,5 miljoen euro eigenaar van Aktiesport en Perrysport. Voor alle 187 vestigingen van de failliete sportketens wordt gekeken of er nog toekomst is. Vermoedelijk houden beide formules rond de dertig winkels over na de overname, terwijl een aantal vestigingen verder zal gaan onder de JD-formule.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!