​Vakbonden ‘totaal verrast’ door reorganisatie Blokker

FNV hekelt Blokker om het verzwijgen van de plannen voor een grote reorganisatie, die vrijdag werden aangekondigd. “In een gesprek donderdag tussen FNV en Blokker is met geen woord gerept over deze ingrijpende reorganisatie”, aldus vakbondsbestuurder Nico Meijer.

Ook voor CNV komen de plannen van Blokker als een ‘totale verrassing’. Naast de gevolgen voor de werkgelegenheid, maakt bestuurder Martijn den Heijer zich zorgen om de werkdruk in de winkels. “Blokker wil elke dag een winkel in de nieuwe formule openen, en dat moet dan wel met minder mensen.” De nieuwe reorganisatie bij Blokker toont volgens Den Heijer ook de noodzaak aan van een landelijk mobiliteitscentrum in de detailhandel, dat binnenkort van start gaat.

Blokker kondigde vrijdag aan zijn organisatie en winkels ingrijpend op de schop te nemen. 450 winkels worden omgebouwd tot de ‘Nieuwste Blokker’-formule en de retailer investeert daar de komende twee jaar honderd miljoen euro in. Bij de reorganisatie gaan 390 banen verloren, nadat vorig jaar al 440 arbeidsplaatsen werden geschrapt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!