​Outletcenter in Winschoten van de baan

Het college van Oldambt heeft de plannen voor een outletcenter naar Winschoten afgeschoten. Daarmee is de komst van het koopjescentrum, waar al jaren over gesproken wordt, definitief van de baan. Dat meldt RTV Noord.

Het outletcenter moest aan de rand van de stad op het terrein van het Ommelander Ziekenhuis komen. Het plan is echter ‘te dun om ja op te zeggen’, aldus wethouder Laura Broekhuizen. Het project is te risicovol, terwijl het outletcenter in de toekomst de bestaande detailhandel zou kunnen bedreigen. Verder moesten er de nodige investeringen gedaan worden in de infrastructuur en sportvelden in het Stadspark wijken voor een grote parkeerplaats.

Broekhuizen wijst erop dat het plan wel doorgang had kunnen vinden als het een aanvulling was geweest op de bestaande activiteiten. Daarvoor dacht ze aan ‘high-end retail’. “Dan had het gekund, maar dat is niet het geval.”

De gemeente Oldambt hield bij zijn besluitvorming ook rekening met de komst van een outletcentrum naar Assen. De gemeente Assen stemde daar in februari mee in, al kan de provincie Drenthe de komst nog tegenhouden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!