Dirk Evert Kat heeft een overnamebod uitgebracht op Docdata. De zoon van DekaMarkt-oprichter Dirk Kat wil de lege beurshuls gebruiken als holding voor ondernemingen die actief zijn in de tussenhandel naar bijvoorbeeld dierenwinkels, drogisterijen en andere winkels voor persoonlijke verzorging. Dat laat adviseur Bart van Hedel weten in Het Financieele Dagblad.

Docdata deed vorig jaar zijn e-commerceactiviteiten van de hand en verkocht vervolgens ook zijn fabricage van lasermachines voor paspoorten. Kat wil de beursnotering nu graag overnemen voor 0,85 euro per aandeel, wat neerkomt op een waardering van 5,95 miljoen euro. De DekaMarkt-telg kocht onlangs al 26,7 procent van de aandelen van de oprichters van Greenwheels.

Kat trekt volgens zijn adviseur anderhalf jaar uit ter voorbereiding. Het is nog onduidelijk of de naam Docdata behouden blijft. “We zitten nog maar in het begin van het proces. Het moet zich nog uitkristalliseren”, aldus Van Hedel.

Kat is niet van plan om het supermarktbedrijf naar de beurs te brengen. DekaMarkt maakt sinds 2008 samen met Dirk van den Broek onderdeel uit van Detailresult Groep. DekaMarkt beschikt momenteel over 82 vestigingen in ons land.