​‘Japanse ketens willen naar Kalvertoren’

​‘Japanse ketens willen naar Kalvertoren’

Verschillende Japanse winkelketens hebben interesse getoond om zich te vestigen in de Amsterdamse Kalvertoren. Dat zei directeur retail Maarten van Lit van vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff tijdens het Jaarcongres Bricks in Retail.

Om welke retailers het gaat, vertelde Van Lit niet. Het Amsterdamse winkelcentrum is sinds november 2014 in handen van vastgoedbelegger Kroonenberg Groep. Die kondigde vorig jaar aan de Kalvertoren te willen herontwikkelen om het winkelgebied weer aantrekkelijk te maken voor bezoekers en huurders.

De Kalvertoren werd in 1997 geopend en kon toen rekenen op veel belangstelling onder retailers. In de afgelopen jaren hebben echter veel ondernemers het pand verlaten en viel het aantal klanten sterk tegen. Ook de huurprijzen zijn daardoor sterk gedaald. Tijdelijke winkels van onder meer Men at Work en Meyer & Meyer hebben de leegstand opgevangen. De plannen van Kroonenberg Groep, waarbij het winkelcentrum wordt omgevormd naar een winkelpassage op de begane grond, moeten eind dit jaar afgerond zijn.

Reacties