​Coop houdt stijgende lijn vast

​Coop houdt stijgende lijn vast

Supermarktketen Coop heeft zijn omzet in 2015 met zeven procent zien toenemen ten opzichte van een jaar eerder. In de eerste vijftien weken van dit jaar werd nog eens zes procent meer omzet geboekt, zo blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers.

De omzet over vorig jaar groeide vooral door dertien extra winkels, terwijl er in de eerste periode van dit jaar acht supermarkten werden geopend. Daarnaast werd een aantal bestaande winkels gereloceerd of omgebouwd en gemoderniseerd.

Coop maakt verder bekend dat de winst over 2015 is verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. De nettowinst van 5,2 miljoen euro ging gepaard met een groei van het eigen vermogen van 107 naar 112 miljoen euro. De supermarktketen profiteerde vorig jaar naar eigen zeggen van investeringen in de nieuwe logistieke structuur en centrale slagerij.

Coop introduceerde vorig jaar de stadsformule Coop Vandaag op drie locaties in Rotterdam. Die pilot wordt volgens de retailer later dit jaar geëvalueerd, waarbij gemikt wordt op een grootschalige uitrol.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends