​Miss Etam-eigenaar wacht op groen licht voor overname

​Miss Etam-eigenaar wacht op groen licht voor overname

R&S Retail heeft de mededingingsautoriteit toestemming gevraagd om het moederbedrijf van onder meer Claudia Sträter, Steps en Superstar over te nemen. De eigenaar van Miss Etam is voornemens zeggenschap te verkrijgen over FNG Group, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

ACM beoordeelt de melding en onderzoekt of er na de concentratie nog voldoende concurrentie overblijft. De toezichthouder komt binnen vier weken met uitsluitsel, mits er niet meer tijd nodig is.

De geplande overname werd eind maart al bekendgemaakt door het beursgenoteerde R&S Retail. Het betreft een ruilbod, waarbij FNG Group uiteindelijk 85 tot negentig procent van de aandelen zal krijgen, liet topman Dieter Penninckx van het Belgische modebedrijf destijds weten.

Om een succesvolle onderneming uit te bouwen in de fashion- en retailwereld is het volgens directeur Rens van de Schoor van R&S Retail cruciaal om te beschikken over een portfolio aan complementaire merken. Daarmee is het mogelijk in te spelen op een snel veranderende markt en maximaal van schaalvoordelen te profiteren.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends