​Steunpunt voor ontslagen winkelpersoneel van start

​Steunpunt voor ontslagen winkelpersoneel van start

Vakbonden, werkgevers en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geven donderdag het startsein voor de Loopbaansupport Detailhandel. Daar kunnen oud-werknemers van recent omgevallen winkelketens terecht voor begeleiding naar nieuw werk, meldt De Financiële Telegraaf.

Mensen kunnen bellen voor advies, bijvoorbeeld bij het zoeken naar sollicitatietraining, zegt projectleider Karlien Haak. Ook kunnen oud-werknemers bij het steunpunt terecht om ‘even op adem te komen’. Duizenden voormalig winkelmedewerkers moeten aan een nieuwe baan worden geholpen, aldus Haak.

Het steunpunt is telefonisch of online te benaderen. Er komen geen fysieke vestigingen, omdat het ontslagen retailpersoneel door het hele land zit.

Het hulpcentrum voor ontslagen winkelpersoneel werd begin februari aangekondigd. Ontslagen winkelmedewerkers hebben volgens voorzitter Piet Fortuin van CNV grote moeite met het vinden van een nieuwe baan. “Het gaat hier om mensen die soms wel meer dan twintig jaar in dezelfde winkel hebben gestaan.” Hij wijst erop dat deze mensen, met weinig of geen scholing, ineens moeten solliciteren. De vakbond zei te vrezen voor meer dan tienduizend ontslagen, nog voor de zomer, als gevolg van de faillissementen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!