​Bruna betreedt school- en studieboekenmarkt

​Bruna betreedt school- en studieboekenmarkt

Bruna voorziet mbo-scholen van studiemateriaal, zoals boeken, papier en schrijfwaren. De winkelketen is daarvoor een samenwerking aangegaan met IT-Workz en Slim.nl, die een digitaal platform hebben gelanceerd waarop mbo-scholen en -studenten leermiddelen kunnen bestellen.

Studenten van scholen die deelnemen kunnen via het platform hun digitale en fysieke leermiddelen direct bij uitgeverijen als Deviant, Eduactief, Malmberg en Thieme Meulenhof bestellen. Zo profiteren zij volgens de initiatiefnemers van scherpe tarieven, zonder distributieopslag. Een tiental scholen heeft zich inmiddels bij het nieuwe initiatief aangesloten.

Bruna gaat tevens fungeren als ophaal- en afleverpunten en neemt het volledige logistieke proces op zich. “Wij hebben het landelijk dekkende fysieke netwerk, de inkoopkracht en de logistieke kennis en structuur”, verklaart algemeen directeur Fred Zeegers de nieuwe stap van Bruna.

Bruna is de afgelopen periode meerdere strategische samenwerkingen aangegaan. Zo is recent een pilot gestart met Innoprint, waardoor consumenten kunnen printen vanuit de cloud bij Bruna. Verder stapte de winkelketen in de verkoop van bloemen en planten en werden meerdere onderdelen van de collectie uitbesteed.

RetailTrends