​Instock richting drie vestigingen

​Instock richting drie vestigingen

Anti-verspillingsrestaurant Instock opent komende zomer in Den Haag zijn tweede vestiging. Ook zijn de plannen voor een derde vestiging zo goed als rond, laat mede-oprichter Freke van Nimwegen weten aan RetailNews.

Instock begon in Amsterdam en komt uit de koker van vier medewerkers van Albert Heijn. Het restaurant bereidt maaltijden met producten die anders zouden worden weggegooid. Albert Heijn is de voornaamste leverancier van Instock. Het restaurant werkt daarnaast met enkele andere leveranciers, maar heeft geen plannen voor samenwerkingen met andere supermarktketens of retailers.

Ook de derde vestiging van Instock komt in een grote stad. Van Nimwegen kan nog niet zeggen waar. Ook of er daarna verdere uitbreiding volgt, kan ze nog niet zeggen. “We willen eerst goed kijken wat dit gaat doen in Den Haag.” Zelfs als het concept daar aanslaat, is het niet zeker dat er meer vestigingen komen. “Ons doel is nooit geweest zoveel mogelijk restaurants te openen.” Ook op andere manieren wil Instock voedselverspilling tegengaan, onder meer met een eigen kookboek.

Instock was in 2014 een van de tien genomineerden voor de Beste Start-up Award bij ABN Amro Retailer of the Year. Die prijs werd toen gewonnen door kledingbibliotheek Lena.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!