​Amsterdamse winkeliers zien weinig in blurring

​Amsterdamse winkeliers zien weinig in blurring

De proef met mengvormen tussen retail en horeca in het centrum van Amsterdam wordt verruimd. Maar veel ondernemers zijn niet van plan mee te doen aan de pilot, blijkt uit een rondvraag van AT5.

De verruiming van de proef geldt voor de Westerstraat en de Cszaar Peterstraat. Daar mag het horecagedeelte van winkels groter zijn en mag het aan de straatzijde zitten. De belangenvereniging voor horecabedrijven heeft volgens het stadsdeel Centrum geen bezwaar tegen de proef.

Lang niet alle ondernemers in het pilotgebied doen mee aan de proef. Kledingbibliotheek Lena is een van de weinigen die wel van de gelegenheid gebruikmaakt. Mede-eigenaar Elisa Jansen ziet het als een extraatje voor haar abonnees. “Maar als je echt gezellig een kopje koffie wilt drinken, doe je dat niet in een winkel, maar in een leuk koffietentje.”

De meeste andere ondernemers zien weinig in de proef, bijvoorbeeld omdat ze er geen ruimte voor hebben. De proef duurt een jaar en is vorige maand van start gegaan in verschillende gemeenten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!