​Funda wil samenwerken met interieurwinkels

​Funda wil samenwerken met interieurwinkels

Funda gaat aan de slag met een systeem waarbij zijn bezoekers huizen virtueel kunnen inrichten met meubels van bijvoorbeeld IKEA. “Dan zou je ook die meubelen kunnen kopen”, zegt Funda-topman Marc Duijndam tegenover Bright TV.

Het duurt volgens Duijndam nog een half jaar tot een jaar voordat het systeem er is. Voor de inrichting mikt hij behalve op IKEA ook op vtwonen of andere partijen. “Je kunt ook voor je eigen huis allerlei inzichten opdoen”, aldus de topman.

Funda hoopt met de nieuwe functie echter vooral bezoekers die afhaken na het zien van inrichting van een huis tot potentiële kopers om te vormen. Als zij het huis bijvoorbeeld van witte muren, een houten vloer en open keuken kunnen voorzien kunnen ze het opeens wel leuk vinden, zo is de redenering van Duijndam. Vervolgens willen ze wellicht meer informatie over de kosten van het huis. “Dan neem je contact op met de makelaar”, zegt hij.

De huizenaanbodsite heeft meer troeven in handen om het grote aantal bezoekers die Funda nu alleen gebruikt om te ‘gluren bij de buren’ in potentiële huizenkopers of -verkopers te veranderen. Het bedrijf doet een beroep op zijn grote hoeveelheden data om bijvoorbeeld te voorspellen hoe snel iemand zijn huis kan verkopen en hoeveel dat op zou leveren. “Stel dat we met de informatie die we bezoekers geven het aantal verhuizingen met een procent of drie laten toenemen, dat zou toch fantastisch zijn?”, aldus Duijndam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!