​'Amazon werft personeel en koopt grond in Nederland'

​'Amazon werft personeel en koopt grond in Nederland'

De verhalen over de komst van Amazon naar Nederland nemen steeds serieuzere vormen aan. Zo zou de Amerikaanse etailer hier personeel werven en grond kopen om distributiecentra te bouwen. Dat zegt Thuiswinkel.org-directeur Wijnand Jongen tegenover NRC, op basis van geluiden uit de markt.

De Chinese e-commercegigant Alibaba kondigde deze week aan een kantoor in Amsterdam te openen. Het concern richt zich daarbij vooralsnog niet op de Nederlandse consument, maar zal dat volgens Jongen wel gaan doen. Hetzelfde verwacht hij van Amazon.

De komst van de twee internetreuzen zal grote gevolgen hebben voor de gehele detailhandel, verwacht Jongen. “Grote spelers als bol.com, Wehkamp en Coolblue zullen minder hard groeien.” Ook zullen consumenten door de toename van het aantal aanbieders nog meer online gaan kopen, waardoor ook fysieke winkels geraakt worden.

Na maandenlange geruchten over de entree van Amazon in Nederland, ging in november 2014 Amazon.nl online. Daar worden nog altijd alleen e-books en e-readers verkocht. Daarnaast ondersteunt het concern sinds vorig jaar klanten van Amazon Web Services vanuit een kantoor in Den Haag, maar verder blijft het stil rondom activiteiten in ons land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!