​IKEA kijkt naar de binnenstad

​IKEA kijkt naar de binnenstad

IKEA Nederland volgt de ontwikkelingen in andere landen, waar de meubelretailer de binnenstad opzoekt, ‘met belangstelling’. “We hebben zeker niet het idee om alleen maar grote blauwe boxen langs de snelweg te plaatsen”, zegt een woordvoerder tegenover het Algemeen Dagblad.

In het Verenigd Koninkrijk heeft de meubelketen zijn zinnen gezet op enkele panden van de recent failliet verklaarde warenhuisketen BHS. In Hamburg opende IKEA al in 2014 een winkel in de stad. Die vestiging gold als test voor toekomstige locaties.

In Nederland staan nog geen concrete plannen voor een IKEA in de binnenstad op de planning. Momenteel staan er twee nieuwe winkels gepland, in Leiderdorp en in Zaanstad. Die moeten allebei rond 2019 hun deuren openen. Hoe die vestigingen precies worden ingevuld, zegt de woordvoerder nog niet te weten. “We hebben verschillende opties.”

Deze week liet wethouder Kees Wassenaar weten dat IKEA binnen drie jaar naar Leiderdorp komt. Volgens de oorspronkelijke plannen zou het daar wel om een locatie langs de snelweg gaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!