​Zevenaar krijgt een outletcentrum

​Zevenaar krijgt een outletcentrum

De Raad van State heeft de bezwaren tegen de komst van een outlet bij Zevenaar van tafel geveegd. Dat betekent dat ontwikkelaar Stable Internationaal aan de slag kan met het realiseren van het koopjescentrum.

De plannen stuiten op veel kritiek, onder meer van diverse overheden, vastgoedpartijen, beleggingsmaatschappijen en ondernemingsverenigingen. Zij vrezen vooral dat de komst van een outlet desastreuze gevolgen heeft voor de winkelstand in het centrum van Zevenaar in van omliggende gemeenten.

De gemeente Zevenaar stelt echter dat er voldoende marktruimte en behoefte is aan een factory outlet center. Bovendien gaat de Raad van State mee met het standpunt dat er voldoende rekening is gehouden met andere plannen voor detailhandel in de regio. Er kunnen weliswaar effecten optreden in hetzelfde marktsegment, maar het is volgens het rechterlijke orgaan niet duidelijk of dat leidt tot ‘onaanvaardbare leegstand in Zevenaar en de omliggende gemeenten’.

Tegen de uitspraak van is geen hoger beroep mogelijk. “Wij kunnen nu onze plannen gaan concretiseren voor Zevenaar Fashion Outlet dat in 2020 zijn deuren opent”, reageert ceo Kees Woltering van Stable.

Het koopjescentrum krijgt zo’n tachtig winkels verspreid over achttienduizend vierkante meter en zal direct aan de nieuwe afslag van de A12 gebouwd worden. “In een straal van negentig minuten rijden wonen meer dan 29 miljoen potentiële Nederlandse en Duitse shoppers”, stelt Woltering.

Eerste impressie Zevenaar Fashion Outlet


Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends