​‘Maxeda-eigenaar wil van dhz-ketens af’

​‘Maxeda-eigenaar wil van dhz-ketens af’

De investeringsmaatschappijen achter Maxeda willen de winkelformules Praxis, Formido en Brico verkopen. “De nieuwe eigenaren investeren geen cent meer in de winkels”, zegt een voormalig bestuurslid van het retailconcern tegen De Financiële Telegraaf.

KKR, Permira, Alpinvest en Cinven, de vorige eigenaren van Maxeda, hebben een deel van de schuld omgezet in aandelen. In ruil voor een meerderheidsbelang werd een schuld van tweehonderd miljoen, een kwart van de totale schuld, overgedaan aan Ardian en Goldentree. De verkoop aan deze investeringsmaatschappijen, vorig jaar, is volgens betrokkenen ‘slecht nieuws voor het personeel'.

Ardian en Goldentree zijn zogeheten distressed debt funds (ddf), die bedrijven in nood reorganiseren. “Het zijn echte aasgieren”, zegt een bankier over beide fondsen. Ddf’s zijn ‘keihard en kijken alleen naar de korte termijn om zoveel mogelijk poen uit de keten te halen’, zegt ook retailkenner Paul Moers. Recent werden in één week tijd zowel ceo Roel van Neerbos als group director Roy van Keulen ontslagen bij Maxeda.

Het concern wil eerst het relatief sterkst presterende Brico verkopen en vervolgens ook Praxis, zegt het voormalige bestuurslid. Maxeda wil niet op de geruchten reageren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!