De Deense winkelketen Søstrene Grene heeft vrijdag een nieuwe winkel in Den Bosch geopend. Het is de zesde vestiging voor de retailer, die vorige maand al een vestiging in Rotterdam opende.

Søstrene Grene beschikt in Den Bosch over 345 vierkante meter aan de Orthenstraat. De winkelformule heeft een langjarig huurcontract getekend, laat vastgoedadviseur CBRE weten.

Søstrene Grene is verder actief in Groningen, Amsterdam, Den Haag en Zwolle. Dit jaar mikt de retailer op vijf nieuwe winkels, vertelde coo Bjørn Bach Eriksen onlangs in RetailTrends. De Deense retailer zoekt onder meer nog naar winkelruimtes in Utrecht, Eindhoven, Amersfoort, Maastricht, Breda, Enschede, Arnhem en Nijmegen.

Søstrene Grene focust zich in tegenstelling tot HEMA, Xenos, Action of Blokker echt op de interieur- en woonaccessoirebranche. De Deense retailer ziet in ons land ‘weinig competitie in hetzelfde segment’

Wereldwijd verwacht Eriksen in enkele jaren aan de tweehonderd winkels te zetten. Een echte expansiestrategie hanteert de Deense retailer niet. Omdat de formule geen concurrentie ervaart binnen een markt, hoeft Søstrene Grene volgens hem niet te vrezen.