​Meer omzet en winst voor Dirk en DekaMarkt

​Meer omzet en winst voor Dirk en DekaMarkt

Detailresult Groep heeft zowel zijn omzet als winst vorig jaar zien toenemen. De omzet nam op basis van 52 weken met 1,7 procent toe tot ruim twee miljard euro, waar de winst groeide van 24,4 naar 33,9 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag, dat eerder deze maand bij de Kamer van Koophandel is ingediend.

Het moederbedrijf van Dirk en DekaMarkt zag het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen en bijzondere waardeverminderingen met 12,1 procent toenemen tot 86,4 miljoen euro. De belangrijkste redenen daarvoor zijn omzetgroei in bestaande filialen, de uitrol van het nieuwe winkelconcept van DekaMarkt, reductie van derving, betere inkoopcondities en betalingsvoorwaarden en forse kostenbesparingen.

In 2015 werden in totaal zestien filialen van DekaMarkt omgebouwd naar het volgens de retailer nieuwe, succesvolle concept. Daarmee stond de teller eind 2015 op 42 omgebouwde filialen, de helft van het totaal aantal vestigingen. Detailresult telt verder ruim honderd supermarkten van Dirk. In 2015 werden zowel drie supermarkten geopend als gesloten.

DekaMarkt is eind 2015 gestart met het thuisbezorgen van online bestellingen vanuit een filiaal. Dit concept zal volgens het retailconcern dit jaar verder uitgerold worden. Verder verwacht de retailer dit jaar ruim vijftien miljoen euro meer te investeren, met name in bestaande en nieuwe filialen. In 2015 werd in totaal voor 40,9 miljoen euro geïnvesteerd.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends