​Esprit biedt vrijwillige vertrekpremie aan

​Esprit biedt vrijwillige vertrekpremie aan

Modeketen Esprit neemt afscheid van tien procent van het kantoorpersoneel in Duitsland. Medewerkers op het hoofdkantoor en distributiecentrum hebben een vrijwillige vertrekpremie aangeboden gekregen. Dat bevestigt Esprit tegenover de NOS.

Sinds 2011 heeft Esprit zijn omzet met liefst 44 procent zien afnemen tot 2,2 miljard euro. De fashionretailer wil nu wereldwijd honderd miljoen euro aan kostenbesparingen doorvoeren.

Ook in Nederland moet er bezuinigd worden, al is nog niet duidelijk welke maatregelen er genomen gaan worden. Esprit heeft 460 medewerkers en 54 vestigingen in ons land, waarmee Nederland één van de belangrijkste markten is. De modeketen wil hier graag groeien, laat een woordvoerder weten. “De basis daarvoor is het verbeteren van onze bedrijfsvoering en daar zien we al de eerste effecten van in de cijfers.”

Esprit maakte onlangs al bekend verlieslatende winkels te gaan sluiten. ‘Deze inkrimping van ons winkelbestand is een absolute ‘must’ om het distributienetwerk weer winstgevend te kunnen maken’, stelde de retailer in zijn jaarverslag.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends