​Schoenenketen Zwart failliet verklaard

​Schoenenketen Zwart failliet verklaard

Zwart Schoenmode is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. De zes vestigingen zijn momenteel gesloten, bevestigt financial manager Robbert Zwart tegenover RetailNews.

Zwart verwacht dat de winkels in de loop van volgende week hun deuren weer kunnen openen. “Mijn aandacht gaat nu eerst uit naar het personeel”, laat hij weten. Als gevolg van het faillissement staat er een afspraak met het UWV op de agenda. Bovendien moet Zwart nog in gesprek met de curator.

De schoenenketen beschikt over vestigingen in Badhoevedorp, Hoofddorp, Hoorn, Maarssen, Purmerend en Uithoorn. Het assortiment bestaat uit schoenen voor zowel heren, dames als kinderen, met merken als Floris van Bommel, Timberland en Toms.

De geschiedenis van het familiebedrijf gaat terug tot begin vorige eeuw. Het laatste wapenfeit was de vernieuwing van het filiaal in Purmerend vorig jaar.

Zwart Schoenmode is aangesloten bij TopShoe.nl, waar Robbert Zwart eveneens financial manager is. Dat online platform telt zo’n tachtig schoenenwinkels van twintig ondernemers, die niet allemaal individueel een webwinkel wilden beginnen. Recent werd een webzuil geïntroduceerd voor de aangesloten schoenwinkels.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends