‘Outlet Zevenaar zorgt voor faillissementen in wijde omtrek’

‘Outlet Zevenaar zorgt voor faillissementen in wijde omtrek’

De komst van een outletcenter in Zevenaar zal in steden als Arnhem, Nijmegen en Doetinchem voor leegstand en faillissementen zorgen. Dat zegt adviseur locatiebeleid Rob Soeteboek van INretail tegen Omroep Gelderland.

De komst van een outlet in de Gelderse stad, die deze maand definitief werd, leidt volgens Soeterboek tot oneerlijke concurrentie. “De outlet zou overjarige partijen moeten verkopen, of kleding waar iets aan mankeert, maar de ervaring leert dat outlets hetzelfde als gewone winkels verkopen.” De kortingen die daarbij worden gegeven noemt hij de doodsteek voor ondernemers in de regio die dezelfde merken verkopen.

Zevenaar Fashion Outlet zal volgens Soeterboek ‘onder de streep’ bovendien geen vierhonderd banen opleveren, zoals ontwikkelaar Stable heeft gezegd. “Ervaren ondernemers leggen het loodje, in de outlet zal vooral lager geschoold personeel werk vinden.”

INretail is fel gekant tegen de opkomst van outletcentra. Eerder stapte de brancheorganisatie al naar de rechter om de komst van een outlet in Halfweg tegen te houden. Bovendien pleitte voorzitter Jan Meerman voor een crisiswet in de detailhandel, die de bouw van nieuwe winkelcentra moet verbieden. “We hebben niet meer, maar minder winkels nodig.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends