​Beter Bed breidt Franse pilot uit

​Beter Bed breidt Franse pilot uit

Beter Bed geeft zijn twee pilotwinkels in Frankrijk nog dit jaar een vervolg. Daarmee mikt de Nederlandse beddenverkoper voornamelijk op Parijs. Dat laat financieel directeur Bart Koops weten tegenover ABM Financial News.

Na een mislukte poging in 1999 startte Beter Bed medio 2014 een nieuwe test in Frankrijk met winkels in Bordeaux-Mérignac en Lyon. De retailer is tevreden over de resultaten van deze proef en wil daarom gaan uitbreiden. “Frankrijk is een groot en divers land, dus we willen ons succes in meer regio's gaan uitproberen”, aldus Koops.

Beter Bed verwacht dit jaar drie nieuwe winkels te openen, gevolgd door nog eens vijf tot tien in 2017. De retailer is in Frankrijk actief onder de naam Literie Concorde, dat een mix is van het concept van Matratzen Concord en de uitstraling van een Nederlandse Beter Bed-winkel.

Topman Ton Anbeek liet eerder al weten grote verwachtingen te hebben van Frankrijk. “In theorie heeft het de potentie van een Duitsland”, stelde hij vorig jaar. 849 van de 1159 beddenwinkels verspreid over Europa zijn gevestigd bij onze oosterburen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!