​Van Schaik zwaait af bij Blokker Holding

​Van Schaik zwaait af bij Blokker Holding

Francine van Dierendonck is benoemd tot algemeen directeur van Xenos. De voormalige directeur van Miss Etam volgt Alex van Schaik op, die na een dienstverband van veertig jaar bij moederbedrijf Blokker Holding met pensioen is gegaan. Dat laat een woordvoerder weten aan RetailNews.

Van Schaik werd een jaar terug benoemd tot tijdelijke topman van Xenos. Hij kwam destijds over van zusterformule Leen Bakker om het tij bij Xenos te keren. De winkelketen kampt onder meer vanwege de concurrentie van Action met tegenvallende omzetcijfers in ons land. Begin dit jaar werd een reorganisatie aangekondigd, waarbij zo’n 250 medewerkers hun baan verloren.

Van Dierendonck heeft sinds 1 juni de leiding over Xenos. Ze was tot eind 2015 als chief commercial officer en chief information officer verantwoordelijk voor commercie, operations, e-commerce, marketing en ICT bij de modeketen. Van Dierendonck was ook directeur bij Etam Groep, toen dat concern failliet werd verklaard. Daarvoor was ze onder meer werkzaam bij eBay (Marktplaats) en Philips.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!