​Doek valt voor warenhuisketen BHS

​Doek valt voor warenhuisketen BHS

Warenhuisketen BHS verdwijnt na bijna negentig jaar uit het Britse straatbeeld. De failliete retailer heeft geen koper kunnen vinden, waardoor alle 163 winkels dichtgaan en elfduizend mensen hun baan verliezen.

Geen enkele potentiële koper was in staat om vooraf honderd miljoen pond op tafel te leggen, zo heeft de bewindvoerder donderdag laten weten. Dat bedrag was volgens persbureau Bloomberg nodig om de winkels open te houden.

De warenhuizen blijven de komende weken nog geopend voor een complete uitverkoop. Het verdwijnen van BHS wordt in Groot-Brittannië gezien als het grootste faillissement sinds dat van Woolworths in 2008.

Het faillissement laat volgens analist Charles Allen zien dat retailers moeten blijven investeren in hun winkels, om consumenten een reden geven om te blijven komen. Hij verwacht dat Marks & Spencer en Primark het meest van het verdwijnen van BHS zullen profiteren. De panden van BHS zouden vooral interessant kunnen zijn voor supermarktketens als Aldi en Lidl en discountformule TK Maxx, die een flinke groei doormaken in Groot-Brittannië.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!