​Beter Bed ook naar Zweden

​Beter Bed ook naar Zweden

Beter Bed heeft de belangrijkste activa van de Zweeds beddenverkoper Sängjätten overgenomen. Daarmee is het Nederlandse retailconcern in één klap met 25 winkels in Zweden actief.

Sängjätten is volgens Beter Bed een ’value-for-money’-retailer, met een jaaromzet van zo’n tien miljoen euro. Van de 25 winkels vallen zestien winkels onder eigen beheer en worden er negen door franchisers gerund. De naam Sängjätten wordt door Beter Bed gehandhaafd.

De overname geeft Beter Bed ‘toegang tot de attractieve Zweedse en in breder perspectief de Scandinavische markt’, stelt directievoorzitter Ton Anbeek. De retailer wordt volgens hem een van de toonaangevende spelers op de Zweedse markt, aangezien de winkels op belangrijke retaillocaties gevestigd zijn. “Ook biedt de overname de komende jaren ruimte voor verdere expansie in Zweden.”

De overname wordt met eigen middelen betaald en naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar afgerond. Beter Bed is dan in zeven landen actief. De retailer maakte eerder deze week nog bekend uit te willen breiden in Frankrijk, waar nu twee pilotwinkels gevestigd zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!