​Wat verder deze week voorbij kwam...

​Wat verder deze week voorbij kwam...

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks artikelen van over de grens die de moeite van het lezen waard zijn. Deze week artikelen die voorbij kwamen op USA Today, Mashable, The Drum, TechCrunch en BBC.

Retail en vastgoed gaan scheiden
De relatie tussen winkelcentra en hun verhuurders is één van de meest besproken in de retailbranche. En die relatie bevindt zich op een heikel punt en wel om deze vijf redenen.

Lees verder bij USA Today: http://cin.ci/1Y64Qub.

Bezorging tot in de bus
Wie kent het gevoel niet? Zit je net in een bus, heb je enorme trek. Domino’s ziet er in ieder geval een markt in, getuige zijn test in Groot-Brittannië.

Lees verder bij Mashable: http://on.mash.to/1RT3Ulk.

Bankroet
De V&D van Groot-Brittannië. Zo mogen we BHS toch wel noemen. De failliete warenhuisketen wist geen koper te vinden, waardoor 163 winkels sluiten en elfduizend mensen hun baan verliezen. Wat ging er fout?

Lees verder bij The Drum: http://bit.ly/24mcKPM.

Leugens
Reviews kunnen consumenten vaak net dat zetje geven om een product wel of niet aan te schaffen. Retailers en fabrikanten zijn dan ook gebaat bij positieve recensies en gaan soms heel ver om die te krijgen. Amazon trekt de grens bij betalen voor reviews en klaagt nu drie verkopers op zijn platform aan.

Lees verder bij TechCrunch: http://tcrn.ch/25EjCOk.

Kan die muziek uit?!
Muziek in de winkel, niet iedereen houdt ervan. Althans, niet de muziek die Marks & Spencer in zijn winkels draait. Dus draait de Britse retailer de volumeknop ‘voor een paar weken’ helemaal terug.

Lees verder bij BBC: http://bbc.in/1UA20dT.