​Charles Vögele gaat weg uit België

​Charles Vögele gaat weg uit België

Charles Vögele krijgt het ondanks een reorganisatie niet voor elkaar om winstgevend te worden in België. De raad van bestuur heeft daarom besloten zich terug te trekken van de Belgische markt, zo laat het Zwitserse modeconcern maandag weten.

Charles Vögele is sinds 1999 in België actief, maar is nooit operationeel winstgevend geweest. In 2011 werd een programma gestart dat voor een ommekeer moest zorgen, waaronder het stroomlijnen van het winkelportfolio, veranderingen in het managementteam en investeringen in de naamsbekendheid. De financiële positie verbeterde weliswaar, maar niet voldoende om winst te maken. "Daarnaast zijn er moeilijke economische omstandigheden, is de markt erg complex en het consumentenvertrouwen negatief", aldus bestuursvoorzitter Max Katz.

De modeketen is met 41 winkels en 210 werknemers actief in België. Het is nog onzeker of alle vestigingen zullen sluiten, stelt een woordvoerder tegenover RetailNews. Het Belgische management gaat met de lokale ondernemingsraad in overleg om de toekomst van de Belgische organisatie alsnog veilig te stellen.

Charles Vögele beschikt in ons land over 96 vestigingen en 690 werknemers. Het Zwitserse concern heeft volgens de zegsman geen plannen om ook Nederland te verlaten. Er zijn de afgelopen jaren weliswaar vestigingen gesloten, maar dat heeft volgens hem te maken met de zware tijden die de retail heeft doorgemaakt. “Het is geen voorbode op een vertrek uit Nederland.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!