​Jumbo rondt verkoop bedrijfsonderdeel af

​Jumbo rondt verkoop bedrijfsonderdeel af

Jumbo heeft de eerder aangekondigde verkoop van Retail Accounting aan BDO Accountants & Adviseurs definitief afgerond. De finale verkoopovereenkomst is vrijdag ondertekend.

De verkoop van Retail Accounting is onderdeel van de herstructurering die Jumbo begin dit jaar aangekondigde. De supermarktketen wil daarmee een ‘slagvaardiger bedrijf’ worden door meer te focussen op de kernactiviteiten. Onderdelen van de herstructurering zijn onder meer het schrappen van 190 van de 925 voltijdbanen op het hoofdkantoor, het sluiten van het servicekantoor in Amersfoort en de verkoop van de eigen centrale slagerij in Beilen.

Retail Accounting verzorgt financieel-administratieve diensten aan de franchisenemers van Jumbo. Bij het bedrijfsonderdeel werken 43 medewerkers, die vanaf 1 juli in dienst komen bij BDO. Over de verkoopprijs maken de partijen niets bekend.

Het supermarktconcern maakte eerder ook bekend B.sis te willen verkopen. Dit bedrijfsonderdeel richt zich op service en onderhoud aan winkelautomatisering, zoals kassa's, en moet overgaan naar technologiebedrijf Simac.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!