​Decathlon: ‘Prestigestrijd in Zuid-Holland’

​Decathlon: ‘Prestigestrijd in Zuid-Holland’

Decathlon heeft opnieuw een tegenslag te verwerken gekregen in Zuid-Holland. De Raad van State staat de Franse retailer niet toe te beginnen met de bouw van een winkel op het Schiedamse sportpark Harga.

De gemeente Schiedam ging in 2013 al akkoord met de megawinkel, maar de provincie wil dat Decathlon zich in het stadscentrum vestigt. Het ‘try and buy’-concept zou niet onderscheidend genoeg zijn om grootschalige detailhandel buiten het centrum toe te staan.

Decathlon en de gemeente Schiedam wilde dat deze ‘reactieve aanwijzing’ van de provincie werd geschorst, maar de Raad van State ziet daar niets in. De provincie is volgens het orgaan namelijk niet op voorhand kansloos in een bodemprocedure, die door Decathlon en Schiedam is aangespannen.

Een vergelijkbare zaak loopt in Den Haag, waar Decathlon een vestiging wil openen op het Forepark. Decathlon gaat net zolang door met procederen, tot het in het gelijk gesteld wordt. “De provincie maakt er een prestigestrijd van door de bouw niet toe te staan”, zegt een woordvoerder in De Telegraaf.

De retailer wijst erop dat er in het centrum geen plek is voor een winkel met voetbal- en basketbalvelden. “De provincie houdt ons tegen met regels uit het jaar ’kruik’”, aldus de woordvoerder. Decathlon denkt dat het provinciebestuur de zaak probeert te rekken tot de verkiezingstijd weer aanbreekt. “Dan is er geen aandacht meer voor deze kwestie.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends