​Kahn en Van Zetten geven V&D nieuwe start

​Kahn en Van Zetten geven V&D nieuwe start

Retail Ventures is de nieuwe eigenaar van alle merkrechten, domeinnamen en andere intellectuele eigendomsrechten van V&D. Retail Ventures is een samenwerkingsverband tussen Roland Kahn en Jaco Scheffers van Cool Investments en voormalig HEMA-topman Ronald van Zetten.

V&D maakt in eerste instantie onder leiding van Van Zetten een nieuwe start op het internet. Op termijn kan het merk weer terugkeren in het straatbeeld, stelt hij. “We zijn vol plannen om V&D weer een sterk en gezond merk van alle Nederlandse consumenten te maken.”

Het zwaartepunt ligt volgens de ondernemers nu op ‘2020 Online Retail’. De plannen worden momenteel uitgewerkt. Zowel de curatoren als een woordvoerder van Cool Investments kunnen daar geen verdere toelichting op geven. De webwinkel van ‘het Nieuwe V&D’ moet zo snel mogelijk live komen.

De drie ondernemers werken voor de nieuwe start samen met de belangrijkste leveranciers van de voormalige warenhuisketen. Hoeveel er voor de rechten van V&D is betaald, wordt volgens een woordvoerder van de curatoren pas bekendgemaakt in het volgende faillissementsverslag.

Roland Kahn voerde begin dit jaar exclusieve gesprekken met de curatoren over een doorstart van de V&D-warenhuizen, maar de deal klapte omdat die 'te complex' was volgens de Coolcat-eigenaar. Te veel partijen moesten op één lijn komen en onvoldoende banken wilden meewerken. Vastgoedeigenaar Vastned daarentegen stelde dat Kahn zelf te weinig wilde investeren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!