Hudson’s Bay wilde meer V&D-panden

Hudson’s Bay wilde meer V&D-panden

Hudson’s Bay heeft niet alle voormalige V&D-locaties in handen gekregen waarop het zijn pijlen had gericht. Sommige pandeigenaren vroegen een te hoge huur of wilden onvoldoende investeren in de renovatie van hun pand, zeggen topmannen Richard Baker en Jerry Storch tegenover Het Financieele Dagblad.

Als het Canadese concern wel alle winkels in handen had gekregen die het had gewild, was dat een teken geweest van slechte onderhandeltechnieken, stelt Storch. “Dan hadden we te makkelijk ja gezegd.” Hudson’s Bay wil dat pandverhuurders een groot deel van de driehonderd miljoen euro aan investeringen zelf opbrengen en betaalt geen huur zolang er nog verbouwd wordt.

Het warenhuisconcern opent in ieder geval winkels onder de Hudson’s Bay-vlag in Amsterdam, Breda en Tilburg, waarbij die in de hoofdstad als vlaggenschip zal fungeren. Ook brengt het concern outletconcept Saks Off 5th naar Amsterdam. Daarnaast kijkt Hudson’s Bay nadrukkelijk naar Leiden, Den Haag en Rotterdam, al wil Baker nog niet bevestigen dat daar contracten zijn gesloten.

De warenhuizen zullen volgens Baker en Storch niet te vergelijken zijn met die van V&D. “Het wordt niet zo luxe als de Bijenkorf, maar de merken en service zijn wel vele malen beter dan wat V&D bracht”, aldus Baker. De donderdag aangekondigde terugkeer van V&D als webwinkel en op termijn mogelijk in het straatbeeld, baart hem geen zorgen. “Wij zijn voor geen enkele concurrent bang.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends