​Keymusic breidt uit in Nederland

​Keymusic breidt uit in Nederland

Muziekwinkelketen Keymusic brengt zijn winkelbestand in ons land op vijf vestigingen. Recent opende een winkel in Amsterdam en deze maand komt er daar een in Apeldoorn bij.

De instrumentenretailer zit in Amsterdam in het pand van muzikantencentrum Q-factory, dat verder oefenruimtes, studio’s en muziekscholen biedt. In Apeldoorn trekt Keymusic later deze maand in het voormalige pand van Feedback, dat enkele jaren geleden door Keymusic werd overgenomen.

Het van oorsprong Belgische Keymusic heeft inmiddels achttien fysieke winkels, waarvan de meeste in de thuismarkt. Juist in de tijd van webshops en internetaankopen zijn de muziekwinkels extra belangrijk, zegt gedelegeerd bestuurder Francky Dedeyne. “Via een webshop kun je een instrument niet uitproberen en is een goede vergelijking onmogelijk.”

Naast Amsterdam en Apeldoorn, breidt de instrumentenhandelaar ook in eigen land uit met winkels in Brussel en Ninove. Keymusic liet vorig jaar aan RetailNews weten nog minstens vijftien vestigingen in de Benelux te willen openen. "We willen verder groeien naar een omzet van 75 miljoen euro via nieuwe winkels in steden met meer dan zestigduizend inwoners en een versterkte online benadering", liet Dedeyne destijds weten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends