​Lidl legt laatste hand aan winkelcentrum

​Lidl legt laatste hand aan winkelcentrum

Lidl opent over een maand de deuren van het vergrote winkelcentrum Heyhoef in Tilburg. De supermarktketen heeft ruim zestien miljoen euro geïnvesteerd in het project, waar ook een nieuw Lidl-filiaal onderdeel van uitmaakt.

Het is voor het eerst dat Lidl de rol van projectontwikkelaar op zich heeft genomen. Sinds de zomer van 2014 is de Duitse retailer betrokken bij de uitbreiding, die al bijna twintig jaar op de agenda staat. “De gemeente is blij dat Lidl de voortrekkersrol heeft gepakt”, aldus wethouder Mario Jacobs van de gemeente Tilburg.

De werkzaamheden lopen naar eigen zeggen volgens plan, zodat het winkelcentrum op 13 juli geopend kan worden. In totaal openen tien nieuwe retailers hun deuren. Naast Lidl zijn dat Xenos, Specsavers, Subway, Holland & Barrett, Primera, By Bianca, Brain Wash, Kruidvat en vanHaren.

De nieuwe passage wordt onder meer voorzien van een nieuwe parkeergarage, die gratis toegankelijk is en via een ‘rollend tapijt’ toegang biedt tot het winkelcentrum. Verder zijn er zonnepalen aangebracht op het dak van de winkels, die de supermarkt van Lidl van energie voorzien.

Lidl maakte vorige week bekend een groter deel van zijn vastgoed in Nederland in bezit te willen nemen. Zo’n veertig procent van de winkels is nu in eigendom, maar dat percentage moet groeien naar vijftig. Het aantal vestigingen moet tegelijkertijd toenemen van ruim vierhonderd naar vijfhonderd supermarkten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends