​McGregor gaat in gesprek met gegadigden

​McGregor gaat in gesprek met gegadigden

McGregor heeft een fusie- en overnamebemiddelaar aangesteld in een poging een faillissement af te wenden. Deze bemiddelaar moet het noodlijdende modeconcern begeleiden bij het vinden van een of meer nieuwe investeerders of kopers voor het gehele bedrijf of onderdelen daarvan. Dat laten de directie en bewindvoerder woensdag weten.

McGregor verkeert sinds vorige week in surseance van betaling, nadat zijn vier aandeelhouders geen overeenstemming konden bereiken over het storten van vers kapitaal. De afgelopen dagen hebben zich veel gegadigden in het concern achter Gaastra en Adam Brandstore gemeld. De komende periode wordt uitgetrokken om gesprekken en onderhandelingen te voeren met geïnteresseerde partijen.

De directie en bewindvoerder laten verder weten zich in te zetten voor de continuïteit van de drie merken en zoveel mogelijk medewerkers te willen behouden. Maandag stelden zij al dat een faillissement voorlopig niet aan de orde was, omdat er nog voldoende mogelijkheden zouden zijn om de toekomst van het concern veilig te stellen.

De houdstermaatschappij achter McGregor draaide in het boekjaar 2014-2015 een verlies van bijna 27 miljoen bij een omzet van 231 miljoen euro. Een jaar eerder werd al een verlies van ruim vijftien miljoen euro in de boeken geschreven.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!