​Picnic kijkt over de landsgrenzen

​Picnic kijkt over de landsgrenzen

Picnic onderzoekt de mogelijkheden om ook een online supermarkt te openen buiten Nederland. Dat heeft medeoprichter Frederik Nieuwenhuys laten weten op het congres Logistiek & E-commerce, meldt Twinkle.

Picnic ging negen maanden terug van start in Amersfoort en bezorgt inmiddels ook in Leusden, Soest en Utrecht. De boodschappendienst telt tienduizend klanten. Picnic is volgens Nieuwenhuys nu druk in gesprek om ook buiten Nederland te kunnen starten. “Daar is veel belangstelling voor. Maar we bekijken alles stap voor stap.”

Hoewel Picnic al meermaals aangaf in de eerste jaren geen winst te verwachten, is het rendement volgens Nieuwenhuys ‘al behoorlijk’ dankzij slimme logistieke processen. Die worden onder meer geoptimaliseerd aan de hand van feedback van klanten.

In Amersfoort draait Picnic inmiddels een omzet die vergelijkbaar is met die van een grote supermarkt, liet medeoprichter Michiel Muller eerder weten. De activiteiten in die stad zijn volgens hem winstgevend als je die zou beschouwen als een ‘losse supermarkt’, zonder de aanloopkosten mee te rekenen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends