​Miljoenen extra verlies voor BCC

BCC heeft zijn verlies het afgelopen boekjaar met 9,1 miljoen euro zien oplopen. De oorzaak ligt in de moeizame implementatie van een nieuw ERP-systeem, stelt moederbedrijf Darty Group bij de bekendmaking van de jaarcijfers.

De Nederlandse elektronicaketen staat voor het vierde jaar op rij in het rood, nadat er in 2012 break-even werd gedraaid. Hoe groot de verliezen bij BCC zijn, meldt Darty niet. Het moederbedrijf laat alleen weten dat er het afgelopen boekjaar, dat eind april eindigde, samen met de winstgevende Belgische formule Vanden Borre een winst van 4,9 miljoen euro is geboekt. Vorig jaar was dat nog 14,8 miljoen euro.

De omzet in beide landen nam met één procent toe tot 705,5 miljoen euro, al is dat vooral dankzij de achttien winkels die BCC in februari vorig jaar overnam van HiM Retail. De positieve omzetcijfers van Vanden Borre werden volgens Darty meer dan tenietgedaan door de verstoring bij BCC. De Nederlandse keten heeft vorige maand een nieuw systeem geïmplementeerd om de problemen het hoofd te bieden.

BCC heeft zijn brutomarge het afgelopen boekjaar iets zien verbeteren. Daarnaast werden negen van zijn 75 winkels vernieuwd.

Darty Group zag zijn totale omzet met 4,1 procent toenemen tot bijna 3,7 miljard euro. De nettowinst kwam uit op 3,7 miljoen euro, tegenover 13,8 miljoen een jaar eerder. Het elektronicaconcern komt binnenkort in handen van entertainmentketen Fnac, die een biedingsstrijd met Steinhoff International in zijn voordeel besliste.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!