​Outlet in Assen op losse schroeven

​Outlet in Assen op losse schroeven

De komst van een factory outlet center naar Assen lijkt van de baan. De VVD in de Provinciale Staten is namelijk tegen, meldt RTV Drenthe.

Het outletcentrum kreeg in februari al groen licht van de gemeente Assen, maar heeft ook een meerderheid van de Provinciale Staten nodig. Dat leek lange tijd het geval, maar het standpunt van VVD is veranderd. “We vinden onze verantwoordelijkheid voor de binnenstadkern groter dan de vrijheid van ondernemerschap”, reageert een woordvoerder.

De VVD-fractie van Assen is wel voorstander van de komst en is verbaasd over de timing van de Statenfractie. “De zaak is vanuit het provinciehuis net weer naar het college van B en W teruggeschoven, vanwege enkele brieven”, stelt raadslid Martin Rasker.

De provincie stelde het besluit over de komst eerder deze maand nog uit als gevolg van brieven die het bestuur ontving van drie vastgoedbeleggers. Die stellen fors in de binnenstad te willen investeren, behalve als er een outlet komt. Daarnaast raadde voorzitter Marijke van Hees van de Retailagenda de komst van een outlet af. Daarop besloot Provinciale Staten een besluit uit te stellen tot na de zomer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!