​Pop-ups: twaalf voorbeelden en zeven populaire redenen

​Pop-ups: twaalf voorbeelden en zeven populaire redenen

“Een pop-upstore is tijdelijk, maar het fenomeen is dat zeker niet”, voorspelde ‘pop-up queen’ Caroline de Jager vorig jaar al. Ze is één van de sprekers van het Retail & Brands Festival, dat op 8 september plaatsvindt in Utrecht. “We zitten middenin een retailrenaissance.” Deze twaalf voorbeelden onderstrepen haar woorden.

Fendi, Tokio
Een fantasy playground, zo noemt Fendi zijn pop-up store in Ginza, een district van Tokio. De winkel heeft onder meer een neon-verlichte gevel, een minitheater en bonte boom als topattractie.

Nike, Shanghai
Speciaal voor Air Max Day in Shanghai ontwierp het bureau Rosie Lee deze pop-up schoenendoos.

Gentle Monster, Seoul
Zonnebrillenlabel Gentle Monster beschouwt zichzelf als een organisme dat constant evolueert. Dat moet worden benadrukt met zijn zogenoemde space stories, waarin de collecties elke keer op andere wijze tijdelijk worden gepresenteerd.

Alex Eagle, Porto Ercole
Toscane in juni, wie wil dat nou niet? Het Britse merk Alex Eagle heeft een pop-up winkel geopend in het hotel Il Pellicano. Gasten hebben bovendien de mogelijkheid door de naamgever zelf gekleed te worden.

COS, Los Angeles
Midden in de winkel van Austere in Los Angeles bevindt zich een pop-up van COS, één van de vele zusjes van H&M. Spiegelwanden spelen met de perceptie van bezoekers.

Castello
Castello heeft een heuse pop-up tour achter de rug, die kaasmerk langs steden als Londen, New York, Kopenhagen en Stockholm heeft gebracht.

Fast Food Aid, Tokio
Vorige maand kwamen we hem al tegen op RetailWatching: de winkel die fastfoodliefhebbers geneest. Fast Food Aid heeft alles in huis om de misgelopen vitaminen en andere noodzakelijke voedingsstoffen alsnog binnen te krijgen.

Adidas en size?, Londen
Deze Boost-winkel was twee weken lang te vinden in Carnaby Street. Bezoekers kregen er alle ins en outs van de 'boost technology' van het sportmerk te zien.

Bruuns Bazaar, Aarhus
Mobiele pop-up shops zijn handig, als je echt een hele korte tijd ergens wil verblijven. Bureau Detours ontwikkelde deze containervariant voor het Deens merk Bruuns Bazaar, die de eentonige winkelstraten op die manier een lokale en unieke toevoeging wilde geven.

Kate Spade, New York
Kate Spade is een van de grootste liefhebbers van pop-up winkels. Deze tent tijdens de feestdagen trok veruit de meeste aandacht.

Comfort, Londen
Meer dan zesduizend mensen bezochten deze pop-up tuin van Comfort. De bloemen gemaakt van kleding, gewassen met de Intense-lijn van Comfort. Meer dan 12.500 samples werden weggeven.

Magnum
Je eigen Magnum ontwerpen, het kan in de pop-up van het Unilever-merk. De winkel is onder meer gespot in Amsterdam en Den Haag.

Zeven populaire redenen voor pop-ups
Het succes van een pop-up store valt of staat met een duidelijk doel, stelt Caroline de Jager. Wanneer is pop-upretail een slimme zet? Bijvoorbeeld als je...

1. een tastbare beleving aan je webshop wilt toevoegen.
2. je oriënteert op een fysieke winkel, maar eerst wilt testen of een bepaalde locatie geschikt is.
3. een voorraadoverschot via een outletsale wilt verkopen.
4. consumenten het verhaal achter de producten wilt laten ervaren, bijvoorbeeld via workshops of presentaties.
5. verschillende (niche)doelgroepen op verschillende locaties met je artikelen wilt laten kennismaken.
6. een nieuw product wilt promoten of testen.
7. met een speciale actie wilt inhaken op een seizoen of moment, zoals Moederdag.

Vroege vogels profiteren van een fijne korting!
Koop hier je tickets voor het Retail & Brands Festival.

RetailTrends