​Gamma en Praxis delven onderspit in Zwolle

​Gamma en Praxis delven onderspit in Zwolle

Hornbach kan aan de slag met het realiseren van een bouwmarkt in Zwolle. Protesten van Gamma en Praxis tegen de benodigde vergunningen die door de gemeente zijn verstrekt, zijn van tafel geveegd.

De Raad van State ging eerder dit jaar al niet mee in de bezwaren tegen het bestemmingsplan. Gamma en Praxis zien geen ruimte meer voor een bouwmarkt in Zwolle en vrezen onder meer voor parkeer- en verkeersoverlast en grote leegstand bij woonwinkels en bouwmarkten in Zwolle. “Goede concurrentie houdt je scherp”, luidt het weerwoord van wethouder Rene de Heer tegenover RTV Oost.

De Heer wijst erop dat er meer parkeerruimte wordt ingericht dan noodzakelijk. Hij stelt daarnaast dat de komst van Hornbach extra werkgelegenheid en de consument meer mogelijkheden oplevert. “Goed voor de stad en de regio”, aldus de wethouder.

Hornbach wil aan de Katwolderweg een bouw- en tuinmarkt met drive-in realiseren met een totale oppervlakte van ruim veertienduizend vierkante meter. De winkel opent naar verwachting eind volgend jaar zijn deuren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!