​VVD: ‘Historische puien terug in Amsterdams straatbeeld’

​VVD: ‘Historische puien terug in Amsterdams straatbeeld’

De Amsterdamse fractie van de VVD wil dat historische winkelpuien in oude luister worden hersteld. De verfraaiing van de gevels kan de retailbranche een impuls geven, stelt fractieleider Marja Ruigrok in Het Parool.

Veel historische gevels hebben in de loop der jaren plaats moeten maken voor kunststoffen platen en brede ingangen. De VVD wil nu dat de gemeente onderzoek doet welke winkels historische of architectonisch waardevolle puien hebben, om tot een plan van aanpak te komen om die weer terug in het straatbeeld te krijgen.

De uitstraling van weleer kan winkels helpen aan een totaalbeleving, die volgens Ruigrok nodig is om te concurreren met webshops. “Mensen winkelen het liefst in een historische omgeving en in Amsterdam stikt het van de prachtige gevels. Laten we die troef vooral uitspelen.”

De VVD wil dat de winkeliers en pandeigenaren zelf opdraaien voor een eventuele opknapbeurt. Zij zouden er namelijk van profiteren, omdat de winkel aantrekkelijker wordt voor klanten en de waarde van het pand omhoog gaat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!