​Coolblue gaat ook in België bezorgen

​Coolblue gaat ook in België bezorgen

Coolblue wil zijn bezorgservice voor het einde van het jaar in heel Nederland hebben uitgerold. Daarvoor worden maximaal zes kleine opslagdepots geopend, vertelt ceo Pieter Zwart aan Emerce.

CoolblueBezorgt werd begin dit jaar gelanceerd en is alleen nog in Noord- en Zuid-Holland actief. Een deel van de witgoedbestellingen worden door de retailer zelf geleverd. Coolblue wil uiteindelijk alle leveringen waar twee mensen voor nodig zijn op zich nemen.

Coolblue is niet van plan om tegelijkertijd andere producten te bezorgen. De bezorging met twee man is daarvoor te duur, stelt Zwart. “Daarnaast doen partijen als PostNL dat naar behoren en tegen concurrerende tarieven. Daar willen we niet tussen gaan zitten.”

De eigen bezorgdienst wordt uiteindelijk ook in België geïntroduceerd. Daarnaast krijgen onze zuiderburen er binnenkort een winkel van Coolblue bij. De Nederlandse retailer heeft al vestigingen in Antwerpen en Lochristi en opent de volgende in Zaventem.

Coolblue wil het huidige aantal van zeven vestigingen op korte termijn uitbreiden tot tien. Honderden winkels zullen er volgens Zwart niet komen. “Eerder tientallen”, stelt hij.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends