​Best sluit fietswinkel buiten het centrum

​Best sluit fietswinkel buiten het centrum

Stella E-Bike Test Center heeft zijn winkel in Best binnen twee weken na de opening moeten sluiten. De gemeente wil geen detailhandel meer toestaan op het industrieterrein ’t Zand, meldt het Eindhovens Dagblad.

Best was vorig jaar één van de 21 gemeenten, die gezamenlijk tot een strikt detailhandelsbeleid kwamen. Winkels mogen zich alleen vestigen in bestaande centra of gebieden waar leefbaarheid gewenst is. Bij twijfel zal een speciale regionale commissie zich over het vraagstuk buigen. De provincie ziet toe op naleving van de nieuwe regelgeving.

Best verwelkomde in 2012 nog een winkel van Decathlon in een nieuw winkelgebied langs de A2. Zulke vestigingen zorgen voor ongewenste concurrentie voor de lokale middenstand, stelt een woordvoerder van het samenwerkingsverband. “We moeten zorgen dat er niet nog meer vierkante winkelmeters in deze regio bij komen.”

Alleen winkels die grote producten verkopen, zoals auto’s en badkamers, mogen zich nog op industrieterreinen vestigen. Stella E-Bike Test Center, dat ook vestigingen heeft op Texel, in Waddinxveen, Purmerend, Assen en Nunspeet, valt daar niet onder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!