​Front Runner failliet verklaard

​Front Runner failliet verklaard

Front Runner Nederland is vrijdag failliet verklaard door de rechtbank Noord-Holland. Rocco Mulder van advocatenkantoor Pot Jonker is aangesteld als curator, zo blijkt uit het centraal insolventieregister.

Front Runner dreigde vorig jaar al failliet te gaan, nadat inbrekers het magazijn in Nieuwegein hadden leeggehaald. Verzekeraar ASR weigerde de schade van een half miljoen euro te vergoeden vanwege gebreken aan het beveiligingssysteem. Winkels konden daardoor niet meer bevoorraad worden en online bestellingen niet meer geleverd worden.

Begin januari kreeg de retailer via de rechter een voorschot van tweehonderdduizend toegewezen, dat beveiligingsbedrijf Evema moest betalen. Destijds liet de directie in het Algemeen Dagblad al weten niet uit de gevarenzone te zijn.

Front Runner kreeg pas in maart de voorraad weer op peil, laat de curator weten tegenover Twinkle. In april en mei werd volgens hem echter te weinig verkocht om het tij te keren.

Het faillissement heeft betrekking op zestien vestigingen, maar de retailer beschikt volgens zijn eigen website nog maar over twaalf winkels in Nederland. De winkels en webwinkel blijven in afwachting van een mogelijke doorstart geopend. De curator hoopt deze week of volgende week uitsluitsel te geven over de toekomst van de schoenenketen. “Er hebben zich al enkele gegadigden gemeld.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!