​CNV plaatst vraagtekens bij McGregor en Intertoys

​CNV plaatst vraagtekens bij McGregor en Intertoys

De gevolgen van het schrappen van de merknamen Bart Smit en Toys XL voor het personeel zijn nog onduidelijk. “Ik heb vooral vragen over locaties waar de verschillende speelgoedwinkels nu dicht bij elkaar zitten”, zegt CNV-bestuurder Martijn den Heijer.

Blokker Holding maakte dinsdag bekend de twee speelgoedketens onder te brengen bij Intertoys, waardoor de gevolgen voor werknemers beperkt zouden zijn. “Maar zo eenvoudig ligt het waarschijnlijk niet”, stelt Den Heijer. Bronnen meldden eerder al aan RetailNews dat er sprake is van een overlap van zeventig winkels tussen Intertoys en Bart Smit. “Wat gebeurt daarmee en wat betekent dat voor de mensen? Daarover wil ik graag zo snel mogelijk duidelijkheid”, aldus de vakbondsbestuurder.

Dinsdag was ook de dag dat McGregor het faillissement aanvroeg voor een deel van zijn dochterbedrijven. Dat betekent dat voor 1.200 medewerkers het ontslag is aangevraagd. Een absurde stap, zegt onderhandelaar Roos Rahimi van CNV in het Algemeen Dagblad. “Een faillissement is niet bedoeld om snel van personeel af te komen.”

De curatoren lieten in een eerder stadium nog weten dat een faillissement mogelijk voorkomen kon worden, omdat McGregor er helemaal niet zo slecht voor zou staan. De salarissen kunnen inmiddels echter niet meer betaald worden zonder dat cruciale leveranties in gevaar komen, stelt een woordvoerder tegenover Het Financieele Dagblad.

Een faillissement maakt het volgens hem daarnaast eenvoudiger om een goed bod uit te brengen op het modehuis. Er zouden meerdere gegadigden uit binnen- en buitenland geïnteresseerd zijn in het realiseren van een doorstart.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends