​Bol.com wil aankoop graag dezelfde dag bezorgen

​Bol.com wil aankoop graag dezelfde dag bezorgen

Bol.com onderzoekt samen met zijn partners of er nog meer producten op voorraad gelegd kunnen worden. Dat is namelijk een voorwaarde voor bezorging op de volgende dag, die de etailer het liefst zeven dagen per week wil aanbieden. Dat zegt managing director Daniel Ropers in Over Ondernemen.

Voor de lange termijn denkt Ropers aan levering op dezelfde dag. Dat is volgens hem een enorme uitdaging. “Maar het zou fantastisch zijn als consumenten in Nederland en België op de dag van bestelling al thuis geleverd kunnen krijgen.”

Bol.com biedt in samenwerking met zusterbedrijf Albert Heijn al ‘vandaag ophalen’ aan, waarbij bestellingen die voor de middag binnen zijn vanaf vijf uur opgehaald kunnen worden. “Het opzetten van een betaalbaar, landelijk dekkend ‘sameday’-thuisbezorgdnetwerk is ongekend veel moeilijker”, aldus Ropers.

Ophalen en retourneren via Albert Heijn is volgens de directeur erg populair. “Ook van andere online winkeliers horen we dat dat de grootste toegevoegde waarde van een fysieke winkel ter ondersteuning van een webwinkel is.” Klanten van bol.com hebben echter vooralsnog geen behoefte aan een winkel van bol.com, denkt Ropers. “Ik denk dat we liever de samenwerking met winkeliers uitbreiden dan dat we zelf fysieke winkels openen.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends