​Frauderend winkelpersoneel vaker herkend

​Frauderend winkelpersoneel vaker herkend

Bij controles van sollicitanten in de detailhandel zijn vorig jaar 661 mensen eruit gepikt als fraudeur. Dat is een stijging van ruim een kwart ten opzichte van een jaar eerder, blijkt uit cijfers van de stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD).

De sollicitanten stonden geregistreerd in het Waarschuwingsregister van FAD. De stijging van het aantal herkenningen laat zien dat het register steeds vaker wordt gebruikt om sollicitanten te screenen, zegt secretaris Bert van Steeg van de stichting. “De stijging van het aantal treffers laat zien dat we er steeds beter in slagen om fraudeurs buiten de deur te houden.”

In totaal werden vorig jaar zo’n 474 duizend sollicitanten gescreend met behulp van het Waarschuwingsregister. In 2012 waren dat er nog maar 114 duizend. Interne fraude, zoals medewerkers die een greep uit de kassa nemen, kost winkeliers volgens FAD zo’n 190 miljoen euro per jaar.

Zo’n 200 duizend werknemers in de detailhandel vallen onder de werkingssfeer van het Waarschuwingsregister. Bij FAD zijn veel grootwinkelbedrijven aangesloten. Via zogeheten brancheloketten vallen ook veel mkb-winkeliers onder de regeling.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends